Home > Over HippoStar > Voeding en verzorging > Spormin

Spormin

Spormin®

HippoStar ontwikkelde het supplement Spormin® om de kans op skeletproblemen (OC/OCD) te voorkomen/verminderen. Hieronder leest u alles over dit nuttige supplement.

Onderzoek heeft aangetoond dat veulens welke met een voorraad koper in de lever worden geboren als jaarling 50% minder OCD en OC in de knie en kogels achter hebben in verhouding met veulens welke zonder voorraad koper in de lever werden geboren. Daarom begint het voorkomen van botproblemen (OC/OCD) bij de voeding van de dragende merrie. Het veulen is in staat om in het eerste levensjaar ontstane botproblemen/scheurtjes op te lossen. Speciaal hiervoor heeft HippoStar Spormin® ontwikkeld, een complex van koper, zink en mangaan in een optimale verhouding waardoor gewrichten, kraakbeen, pezen en skelet van het veulen zich ongestoord kunnen ontwikkelen.

Spormin® draagt bij aan een ongestoorde botgroei, optimale uitharding van het skelet en ondersteuning van pezen en banden voor een gezond bewegingsmechanisme.

Advies. Voer de merrie de laatste 3 á 4 maanden van de dracht en tijdens de lactatie Merrie -Veulenbrok. Voer het veulen van 3 tot 12 maanden Veulenopfokkorrel en tot 2 jaar Merrie-Veulenbrok. Daarna overschakelen op één van de andere HippoStar producten. Naast de HippoStar producten altijd kwalitatief goed ruwvoer voeren, geschikt voor paarden.

Back to Top