Home > Extra’s > FAQ

FAQ

Arie Blok produceert diervoeders voor heel veel verschillende diersoorten. Hoe voorkomt het bedrijf dat paardenvoer besmet wordt met bestanddelen uit andere voeders?

Alle producten staan in een contaminatiematrix. Concreet gezien houdt dit in dat het bedrijf zo is ingericht dat grondstoffen verwerkt in een bepaald diervoeder niet kunnen achterblijven in het productieproces. Er wordt gewerkt volgens de GMP plus procedure, die is vastgelegd in het handboek.

Voegt HippoStar synthetische antioxydanten toe voor de conservering?

HippoStar voegt geen synthetische antioxydanten toe, maar alleen natuurlijke, zoals vitamine E en C. De consument treft dus geen BHA, BHT en Ethoxyquine aan in ons paardenvoer.

Wat is Spormin?

Twintig jaar geleden was HippoStar de eerste die paardenvoer met een biocomplex van vitaminen, mineralen en sporenelementen op de markt bracht (Spormin),  bedoeld om OCD-problemen een halt toe te roepen. Het product is destijds ontwikkeld in samenwerking met dierenarts Berghuis (specialist paarden) en topfokbedrijf Stal Roelofs in Den Ham. In de loop van de jaren is SporMin verder verbeterd. Het product bevat koper, zink en mangaan in een optimale verhouding, waardoor gewrichten, kraakbeen, pezen en skelet zich optimaal kunnen ontwikkelen. De toegevoegde hoeveelheid magnesium garandeert een optimale botgroei en vermindert de kans op OCD-problemen.

Back to Top